Dogtrekking

7.5.2023      Lenka Čápová      Ostatní aktivity      325

Dogtrekking

Dog-trekking, neboli orientační pochod se psem, je extrémním kynologickým vytrvalostním sportem, při němž jsou překonávány mimořádné vzdálenosti v časovém limitu. Účastník absolvuje určenou trasu s povinnou výbavou za pomoci mapy a podle itineráře vypracovaného pořadatelem. Psovod se psem jsou trvale spojeni vodítkem, běhání psa na volno je zakázáno.
Dogtrekkingové akce jsou pořádány na 100 a více kilometrů (LONG). Součástí akcí bývají i doprovodné závody na kratší tratě do 50 km (MID) a do 25 km (SHORT).
Tento sport vede účastníky k samostatnému rozvíjení fyzických a psychických schopností a rozvíjí souhru a vzájemné pochopení člověka a psa. Více info a termínovka na www.dogtrekking.info.

Podmínky pro zařazení ČHP do třídy pracovní, na výstavách pořádaných klubem, v oblasti dogtrekkingu jsou absolvování 200 km s daným psem. Výkon musí být dosažen minimálně v průběhu jednoho roku a maximálně v průběhu dvou po sobě jdoucích let, a to pouze na oficiálně pořádaných závodech v kategorii mid a long. Výkon musí být dosažen v pořadateli předepsaném čase. Započítány budou jen dokončené soutěže.

jedinci, kteří splnili třídu pracovní v oblasti dogtrekkingu:
Argo Kutnohorský groš
Busty Rychlá stopa
Caramela Di-Le-Grej 
Johanka Hvězda Vysočiny

Připojený soubor
Telefon kny9j6h      Telefon +420 602 547 689      E-mail predseda@ceskyhorskypes.cz